Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kwas chlebowy"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 694
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 678
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1574
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4844
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 694
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 678
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1574
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4844
Składniki
Chleb pokrój w kromki. Piecz w piekarniku, aż zbrązowieją. Połam na kawałki, zalej wrzątkiem w emaliowanym naczyniu. Przykryj, przestudź.
Płyn przecedź przez gazę, dodaj drożdże i cukier. Znowu przy- kryj, odstaw na 12 godzin. Wlej do butelek, wsyp po 2–3 rodzynki. Butelki zamknij.Źródło: Życie na gorąco