Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klopsy w cieście chlebowym"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 295
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 147
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 295
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 147
Składniki
Mąkę pszenną wymieszaj w misce z 1/2 łyżeczki soli. Dolej oliwę. Drożdże rozpuść w 1/2 szkl. ciepłej wody. Wlej do mąki. Dokładnie wyrób.
Ciasto odstaw w ciepłe miejsce na 30 minut. Natkę opłucz, osusz, oderwij listki. Wrzuć je do wyrośniętego ciasta i ponownie zagnieć.
Mięso wymieszaj z jajkiem i tartą bułką. Masę przypraw na pikantnie solą, pieprzem, miodem i sosem tabasco. Wymieszaj. Uformuj owalną pieczeń.
Ciasto rozwałkuj na gruby placek. Ułóż na nim mięso. Owiń je ciastem. Mocno zlep brzegi. Ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 225oC.
Po 10 minutach wierzch pieczeni posmaruj wodą. Zmniejsz temperaturę do 200oC i piecz dalej ok. 45 minut. Pieczeń podawaj np. z podsmażonymi warzywami.Źródło: Naj