Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 07-09-2023
Wymyśliłam ten przepis spontanicznie. Nie sądziłam, że wyjdzie, aż tak dobry. Nie jest w środku mokry jak pasztet, pięknie rośnie i nie trzeba niczego ubijać, blendować, miksować. Wystarczy wymieszać łyżką :)
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 54
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 40
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 71
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 54
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 40
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 71
Składniki
Wszystkie składniki wrzuć do miski i wymieszaj łyżką. Masa powinna być raczej gęsta. Dobrze jest poczekać trochę aż babka jajowata "popracuje". Zrób ten chlebek i dopiero jak skończysz mieszać, włącz piekarnik. Daj mu postać z 10 minut. W piekarniku mój był 45 min. w temperaturze 180 stopni, ale każdy piekarnik jest inny, więc włóż patyczek i sprawdź, czy jest już upieczony.
A tutaj mój chlebek z keto serkiem topionym z kurkumą. Możesz sobie zrobić sam taki serek. Zajrzyj do mojego poprzedniego przepisu. SMACZNEGO! :)