Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kapuściane bułeczki"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 88
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1710
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 31
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1586
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 88
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1710
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 31
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1586
Składniki
Półtorej szklanki letniej wody połącz z drożdżami, cukrem i łyżką mąki. Resztę mąki przesiej, dodaj łyżeczkę soli, 2 łyżki oleju i jedno jajko. Wlej rozczyn, wyrób. Odstaw do wyrośnięcia.
Farsz: cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj mięso, podsmaż. Dodaj pokrojoną kapustę. Podsmaż. Przypraw.
Ciasto podziel na 8 części. Rozwałkuj, ułóż farsz, zlep. Posmaruj jajkiem, posyp czarnuszką. Piecz 15-20 min w 200°C.
<strong>Przepis przysłała Magdalena Imielińska z Ciśca koło Żywca</strong>
czas przygotowania 60 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,90 złŹródło: Chwila dla Ciebie