Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kalafior z chlebem i pieczenią"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 69
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 63
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 69
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 63
Składniki
Kalafior oczyść, opłucz, podziel na małe różyczki, wrzuć je do posolonego wrzątku. Gotuj ok. 10 minut, odcedź i dobrze osącz. Pory oczyść, umyj, pokrój w grube plasterki. Kromki chleba i pieczeń potnij na kawałeczki.
Żółty ser zetrzyj na tarce o dużych otworach. Kawałki pora podsmaż na maśle. Wymieszaj z różyczkami kalafiora, kawałkami chleba i mięsem. Posyp solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Przełóż do żaroodpornej formy posmarowanej tłuszczem.
Jajka roztrzep widelcem z mlekiem. Zalej w formie. Posyp startym serem oraz suszonym tymiankiem. Zapiekankę wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Piecz ok. 25 minut.Źródło: Naj