Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jajecznica zapiekana w bułkach"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20251
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 170
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2270
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20251
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 170
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2270
Składniki
35 min • Porcja ok. 220 kcal • Koszt 1,90 zł • Przepis na 2-4 porcje
Ścinam czubki bułek, a ich środki wydrążam, tworząc rodzaj miseczek. Kiełbasę drobno kroję w kosteczkę i smażę na odrobinie oleju. Pod koniec smażenia dodaję posiekaną cebulę i smażę do czasu, aż cebula się zeszkli. Studzę.
Potem do usmażonej kiełbasy dodaję jajka, rozdrobniony miąższ bułek (z czubkami), przyprawy. Mieszam.
Tym farszem napełniam bułki. Na wierzchu każdej kładę plasterek sera. Bułki układam na blasze wyłożonej pergaminem. Piekę w temp. 180oC 15-20 min.Źródło: Kobieta i życie