Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz w chlebie"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2102
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 951
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 198
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20954
Polecam.
Odsłon: 470
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2102
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 951
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 198
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20954
Polecam.
Odsłon: 470
Składniki
Oczyść wołowinę, boczek i pokrój w kostkę. Wszystko włóż do miski, posól i wymieszaj z mąką.
Rozgrzej w rondelku smalec i zeszklij na nim cebulę. Dodaj mięso i podsmaż. Dodaj mieloną paprykę i ziarnka pieprzu.
Podlej mięso małą ilością wody i duś na małym ogniu. Kiedy mięso zmięknie, dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę. Dopraw gulasz solą i mielonym pieprzem.
Zapiecz bochenki w piekarniku. Odetnij około jednej trzeciej górnej części chleba i wyżłób miąższ. Bochenki napełnij gulaszem, przykryj odciętym kawałkiem i podawaj.
Czas przygotowania: 80 minut 600 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień