Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grecki chlebek drożdżowy zapiekany z serem i ziołami, prosty w przygotowaniu, jest pulchny a zarazem lekko wilgotny, dzięki dodatkowi fety, która nawilża go od środka. Polecam .
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27445
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27445
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Składniki
Do miski przesiej mąkę, dodaj sól, cukier, suche drożdże wymieszaj, dodaj ciepłą wodę i oliwę . Ciasto dokładnie zagnieść, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na godzinę .
Do wyrośniętego ciasta dodaj 2/3 pokruszonej fety i delikatnie wymieszaj. Ciasto wyłóż do nasmarowanej oliwą tortownicy lub blaszki i delikatnie rozciąga palcami. Na wierzch posyp pozostałą fetę i starty żółty ser oraz oregano .
Chlebek piec w temperaturze 200 st. około 35-40 minut. Chlebek można dodatkowo wzbogacić dodając oliwki, suszone pomidory, kapary oraz ulubione zioła .