Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciastka do kawy lub herbaty z ciasta francuskiego, nadziewane musem jabłkowym z cynamonem.
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 140
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44398
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 84
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 140
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44398
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 84
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąć. Przekroić wzdłuż na 2 pasy. Każdy pas ciasta pokroić na jednakowej wielkości trójkąty. Jabłka przełożyć do miseczki i wymieszać z proszkiem budyniowym i cynamonem. Na każdym trójkącie u podstawy nałożyć łyżeczkę musu jabłkowego i zwinąć ciasto w rogaliki. Posmarować wierzch mlekiem. Ciastka przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Wstawić ciastka i piec ok. 15 minut. Wystudzić i oprószyć cukrem pudrem.