Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek bardzo smaczny, nawet smakuje z samym masłem.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Składniki
Do miski wsypać wszystkie rodzaje mąk i wymieszać.
Wsypać otręby owsiane, słonecznik łuskany oraz prażoną dynię i ponownie wymieszać.
Dosypać cukier brązowy, za każdym razem mieszać łyżką drewnianą.
Wsypać sól.
Wlać olej sezamowy i dobrze wymieszać.
Świeże drożdże pokruszyć w palcach i dodać do całości.
Maślankę zmieszać z wodą i dodać do ciasta.
Dobrze wyrobić łyżką i pozostawić w misce do wyrośnięcia na 20 minut.
Ciasto "odgazować", a potem przełożyć do foremek silikonowych. Pozostawić jeszcze na 15 minut.
Wsadzić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i piec przez 15 minut. Potem zmniejszyć temperaturę do 180 stopni C i piec jeszcze przez 35 - 40 minut.
Wystudzić na kratce.
Smacznego !