Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chętnych na te bułeczki, nigdy nie zabraknie!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 60
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 60
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
Rozrobić rozczyn drożdżowy z drożdży, cukru, mąki oraz mleka, następnie pozostawić do wyrośnięcia na ok 10 minut. Po tym czasie dodać jajka, mąkę, cukier, cukier waniliowy, mleko wyrobić ciasto. Pod koniec wyrabiania dodać cieple masło. Gdy ciasto odchodzi od ręki to jest wyrobione idealnie. Pozostawić w ciepłym miejscu, aby podwoiło swoją objętość.
Rozwałkować ciasto na stolnicy na grubość 1,5 cm nałożyć masę, ciasto zwinąć w rulon i pokroić na kawałki o długości 5 cm na środku dociskając łyżką. Bułki ułożyć na blaszce i górę posmarować roztrzepanym jakiem lub mlekiem. Piec w 190 stopniach przez ok 30min. Smacznego