Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Domowy chlebek marchewkowy"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27496
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 203
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1253
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27496
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 203
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1253
Składniki
Rozpuść drożdże w wodzie z cukrem. Dosyp łyżeczkę mąki i odstaw na 5 minut.
W misce połącz resztę mąki, otręby, płatki oraz startą marchewkę. Wlej oliwę, dodaj sól i pół łyżeczki kminku.
Dolej zaczyn i wyrób ciasto. Odstaw je na godzinę, ponownie zagnieć, po czym przełóż do natłuszczonej brytfanki i posyp resztą kminku.
Chleb piecz około godziny w 190°C.
<strong>Przepis nadesłała: Agata Skiba</strong>Źródło: Kurier TV