Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na domowe kajzerki – pyszne chrupiące bułeczki, łatwe w przygotowaniu. Smacznego! Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 362
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 101
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 103
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 50
Polecam.
Odsłon: 64
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 362
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 101
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 103
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 50
Polecam.
Odsłon: 64
Składniki
• Do letniej wody dodajemy drożdże oraz cukier, mieszamy i odstawiamy na 10 minut • Pozostałe składniki oraz zaczyn drożdżowy przekładamy do misy i wyrabiamy około 7 minut, następnie odstawiamy na 10 minut i ponownie wyrabiamy 7 minut • Ciasto przekładamy do misy wysmarowanej olejem i odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia
• Po tym czasie ciasto dzielimy na równe części i formujemy bułeczki, które następnie przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, przykrywamy ściereczką i pozostawiamy na 45 minut • Pieczemy w temperaturze 180 stopni (grzanie góra i dół) przez 25 minut