Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niskokaloryczne bułki śniadaniowe bez mąki pszennej i drożdży
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2453
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 104
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 42
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2453
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 104
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 42
Składniki
Do miski wsyp zmielone siemię lniane/mąkę lnianą, nasiona słonecznika i chia, sól, błonnik i proszek do pieczenia. Całość wymieszaj.
W osobnej misce roztrzep jajka i dolej do nich wodę. Całość przelej do suchych składników i dobrze wymieszaj. Odstaw na 10 minut.
Rozgrzej piekarnik do 180°C z termoobiegiem. Przygotuj blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Z ciasta uformuj w dłoniach bułki i wyłóż na blaszce.
Bułki piecz w 180°C przez około 35-40 minut
Gotowe bułki zostaw do ostygnięcia. Przechowuj w lodówce ze względu na dużą wilgotność