Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne chlebki,robi się je ekspresowo ,są pulchniutkie ,nadziewane p pysznym farszem serowym-polecam
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Składniki
Do mleka dodajemy sodę-mieszamy dokładnie. Dodajemy sól i mąkę-zagniatamy elastyczne ciasto. Ciasto dzielimy na kilkanaście małych kawałków. FARSZ składniki mieszamy z sobą :) Kawałek ciasta wałkujemy i na jego środek dajemy trochę farszu,brzegi składamy do środka,przyciskamy i rozpłaszczamy lekko placuszek Smażymy na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor *smażymy na średnim ogniu by chlebki się nie spaliły a w środku były surowe. W smażeniu pięknie rosną I gotowe ;) Polecam pyszna i bardzo sycąca przekąska :)