Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1072
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 58
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 139
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1072
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 58
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 139
Składniki
Rozpuścić trochę masło w mikrofalówce lub w garnki. Dodać wszystkie przyprawy i dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki aby trochę się schłodziło.
Tortownicę lub blachę na ciasto wyłożyć papierem do pieczenia.
Letnią wodę wymieszać z cukrem oraz drożdżami. Odstawić na chwile aby drożdże podrosły.
Następnie dodać resztę składników i wyrobić ciasto. Odstawić na godzinę, lub do podwojenia objętości.
Gotowe ciasto rozwałkować na prostokąt, posmarować gotowym masłem.
Pokroić na paski i każdy pasek zwinąć w rulon. Układać w blaszce obok siebie.
Zostawić na 20min aby trochę podrosło. Piec w 200 stopniach ok 30 min.