Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki chlebek pszenny-żytni na zakwasie z dodatkiem drożdży. Dzięki drożdżom znacznie skracamy czas wyrastania
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 502
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 85
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 502
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 85
Składniki
Mąkę przesiać i dodać pozostałe wszystkie składniki Zagniatać do momentu aż ciasto będzie miekie elastyczne i błyszczące Odstawić na około 1.5godz.
Po tym czasie ponownie chwilkę wyrobić dłońmi ciasto, ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym Odstawić na około 20min. Piekarnik nagrzać w temperaturze 180' Tuż przed włożeniem chlebka do piekarnika posmarować wodą Piec 40-45min. Po upieczeniu wyjąć chlebek z naczynia i wystudzić na kratce