Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny chlebek z cieniutką skórką, miąższem zwartym, lekko kleistym. Ponoć im bardziej zwarty i kleisty tym bardziej zdrowy:), może długo leżeć w chlebaczku i cały czas pyszny.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 201
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1249
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 201
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1249
Składniki
Wszystkie składniki wyrobić przez jakieś 5 min. Powinno być luźne i lepkie. Misę nakryć folią, odstawić na 10 minut by ciasto odpoczęło i znów wyrobić (przez 5 minut) by było elastyczne( u m nie dalej było dosyć luźne, ale takie zostawiłam. Zostawić na 2 - 2,5 h do wyrośnięcia, w ciepłym miejscu.
W oryginalnym przepisie było napisane żeby uformować bochenek, ale moje ciasto było luźne, więc od razu wyłożyłam do foremki wysmarowanej masłem i obsypanej otrębami. Przykryłam i odstawiłam na 15 min. Piec w 240 stopniach około 30-35 min.
przepis pochodzi z mojewypieki.blox.pl