Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od bardzo dawna w mojej rodzinie zrezygnowało się z kupna gotowego pieczywa. Jedynie mężczyźni nie do końca dali się przekonać. Mimo, że nie mam jeszcze maszyny do wypieku chleba, świetnie radzę sobie bez niej. Wypiek domowego pieczywa może nie jest do końca prosty, czasem może coś się nie udać, to warto mimo wszystko próbować, modyfikować przepisy i dodać coś od siebie. Dziś przedstawiam wam chleb z ziarnami dyni i słonecznika na świeżych drożdżach.
Czy zrobienie pysznego sosu do sałatki jest trudne? Nic z tych rzeczy! Dziś z...
Odsłon: 477
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 26011
Czy zrobienie pysznego sosu do sałatki jest trudne? Nic z tych rzeczy! Dziś z...
Odsłon: 477
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 26011
Składniki
Drożdże rozcieramy z cukrem i rozrabiamy z ciepłą wodą. Mąkę przesiewamy, dodajemy pozostałe sypkie składniki, wlewamy drożdże i dokładnie mieszamy, wyrabiamy elastyczne ciasto. Odstawiamy w ciepłe miejsce na około 1 godzinę. Gdy ciasto podwoi objętość, przekładamy do foremek wyłożonych papierem do pieczenia. Pieczemy 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.