Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny chleb z chrupiącą skórką i miękkim miąższem, z ogromną ilością ziaren. Szybki i prosty sposób na otrzymałam tak dobrego chleba. Chociaż nie jest to chleb bezglutenowy, to zawiera dużą dawkę otrąb, przez co szybko przechodzi przez jelita.
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 18
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 124
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 281
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 508
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 18
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 124
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 281
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 508
Składniki
Blaszka 32 x 8 cm. Drożdże i cukier zalać 500 ml ciepłej wody. Odstawić na 10 minut. Następnie dosypać wszystkie ziarna, przemieszać.
Mieszając łyżką powoli dosypywać przesiane mąki, na koniec doprawić solą. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć do niej ciasto i odstawić do wyrośnięcia ( około 30 minut ). Piec w 200 C przez 30 minut, potem włączyć termoobieg i piec jeszcze kolejne 30 minut. Przed pieczeniem wierzch można posypać ziarnami i posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem.