Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny domowej roboty chleb doprawiany świeżym szczypiorkiem i czarnymi oliwkami.
Dzisiaj podaję Wam przepis na pyszne śledzie ( matiasy ) w sosie , które wymy...
Odsłon: 9
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20272
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 27
Dzisiaj podaję Wam przepis na pyszne śledzie ( matiasy ) w sosie , które wymy...
Odsłon: 9
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20272
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 27
Składniki
Do miski wrzucamy mąkę, sól, paprykę, drożdże, poszatkowany szczypiorek i pokrojone w drobną kostkę oliwki.
Wszystko dokładnie mieszamy i dodajemy jajka. Całość mieszamy robotem z odpowiednimi końcówkami do wyrabiania ciasta przez około 1-2 minut.
Następnie dodajemy ciepłe mleko i również wyrabiamy ciasto przez około 1-2 minut przy pomocy robota
Z wyrobionego ciasta formujemy bochenek chleba, który przekładamy na blaszkę (u mnie specjalna z dziurami) wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzchu chleb nacinamy ostrym nożem.
Tak przygotowany bochenek wkładamy do nagrzanego do 200'C piekarnika i pieczemy go przez około 30-35 minut. Chleb po upieczeniu powinien nam się pięknie przyrumienić. Upieczony odstawiamy do ostygnięcia. Smacznego !!!
;-D
;-)))