Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy, domowy chlebek z dodatkiem ziaren... to zawsze smakuje ;)
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 348
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 149
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 74
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 348
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 149
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 74
Składniki
Drożdże wymieszać z cukrem. Dodać kilka łyżek ciepłego mleka i mąki pszennej, wymieszać i odczekać kilka minut. Potem dodać pozostałe składniki, wymieszać. Na końcu dodać wszystkie ziarna i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć i na ok. 30 min. odstawić w ciepłe miejsce.
Następnie ciasto przełożyć do dwóch prostokątnych form (u mnie jedna mniejsza), pozostawić do napuszenia. Przed włożeniem do piekarnika wierzch posmarować mlekiem.
Piec w temp. 230 stopni przez ok. 50 min. Smacznego!