Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 139
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 265
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 373
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 110
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 139
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 265
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 373
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 110
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Składniki
Jajko rozbijam razem (żółtko z białkiem ) , potem dodaje około 1/3 szklanki mleka , szczyptę soli , szczyptę pieprzu i mieszam wszystkie składniki , najlepiej tak jak ubijając widelcem. Na patelni nagrzewamy dobrze ogień i kładziemy nasączone kromki chleba w roztworze na rozgrzaną patelnie. Ogień nie może być zbyt duży , aby grzanki za szybko nie nałapały tłusczu i ,żeby się nie spiekły. Obsmażamy z dwóch stron i gotowe, można jeszcze odsączyc większą ilość tłuszczu papierem.