Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto moje kolejne podejście do chleba - bardzo udane:). Czy może być coś lepszego niż domowy chleb, świeżo wyjęty z piekarnika? Najlepszy jest oczywiście na pierwszy dzień, ale kolejnego smakuje równie dobrze choć inaczej niż te, które znamy z piekarni.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 109
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 69
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 109
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 69
Składniki
Wszystkie składniki łączymy (zaczynamy od wlania 400 ml, resztę wlewamy kiedy ciasto będzie zbyt twarde) i wyrabiamy do powstania gładkiego ciasta. Przykrywamy ściereczką, pozostawiamy do wyrośnięcia na około 1h.
Wyrośnięte ciasto przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Ponownie pozostawiamy do wyrośnięcia na około 1h. Smarujemy ciepłą wodą, posypujemy słonecznikiem. Pieczemy w temperaturze 220 stopni przez 25 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy kolejne 25 minut.