Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i orginalna alternatywa dla klasycznego chleba. Najlepszy na śniadanko - i na słodko i na wytrawnie!
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 235
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 530
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 235
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 530
Składniki
Drożdże rozpuścić w letniej wodzie.
Wyrobić ciasto z mąk, drożdży, soli i cukru. Podczas wyrabiania dodaję 50 ml oliwy. Odstawiam do wyrośnięcia (ok. godziny)
Marchewkę zetrzeć na tarku i podsmażyć na łyżce oliwy. Pozostawić do ostygnięcia.
Dodać rodzynki, marchewkęi i otręby i wyłożyć ciasto do formy. Pozostawić jeszcze około 40 minut do wyrośnięcia
piec w 220 około 30 minut, a później zmniejszyć temperaturę do około 180 i piec jeszcze około 20 minut.