Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszny chleb z mąki pełnoziarnistej, posypany słonecznikiem
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 30
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 271
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 126
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 30
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 271
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 126
Składniki
Do miski wsypać mąkę, sól, cukier i wymieszać. Dodać rozrobione w wodzie drożdże, resztę wody oraz oliwę. Całość wymieszać do całkowitego połączenia się składników. Ciasto będzie gęste i klejące się. Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy (keksówki). Wyrównać i posypać słonecznikiem. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na ok 1,5 godz. Piec w nagrzanym do 210 st piekarniku przez 45 min. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i po kilku minutach można wyjąć z formy i przełożyć na kratkę do ostudzenia.