Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chleb nadziewany mielonym indykiem"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 662
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 237
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 662
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 237
Składniki
<strong>Przepis przysłała Kinga Marciniak-Łyda z Lublina</strong>
Środek chleba wydrąż, nie naruszając skórki. Mielonego indyka wyrób z surowym jajkiem, natką i szczypior kiem, przypraw (jeśli potrzeba, wsyp łyżkę bułki tartej). Napełnij chleb, wkładając do środka jajka na twardo.
Formę wyłóż liśćmi kapu sty. Ułóż chleb, obficie skrop wodą, przykryj liśćmi kapusty. Piecz ok. godziny w 180°C. Chleb ostudź, wstaw na 1-2 godziny do lodówki.
czas przygotowania 75 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie