Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb z dodatkiem mąki kukurydzianej o pięknym charakterystycznym kolorze. Szczególnie lubią go dzieci.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 43
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 89
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 210
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 43
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 89
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 210
Składniki
Do miski przesiać mąkę pszenną i kukurydzianą , wlać wodę, dodać rozkruszone drożdże i sól. Mieszać wszystko mikserem ok 5 min. Formę keksową długości ok. 23 cm. wysmarować olejem i oprószyć mąką. Ciasto przełożyć na oprószoną mąką stolnicę, dodać masło i zagniatać ok 15 min. Przykryć ściereczką i pozostawić w cieple do wyrośnięcia. Ciasto przełożyć do formy keksowej i pozostawić w cieple do wyrośnięcia. Piekarnik nagrzać do temperatury 220 stopni. na dole piekarnika umieścić formę z wrzątkiem,. Chleb piec ok. 10 min z parą, naczynie z wodą wyjąć i piec kolejne 30 min. bez pary. Wyjąć i wystudzić na kratce.