Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
https://smacznebodomowe.pl/2022/10/29/chleb-cukiniowy/
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 196
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 180
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 196
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 180
Składniki
Cukinie obieramy i ściermy na tarce o grubych oczkach, przekładamy na sito i odsączamy nadmiar wody W misce łączymy cukinie, mleko, olejek, sok z cytryny oraz sól Do masy dodajemy mąkę pszenną, skrobi ziemniaczaną, proszek do pieczenia oraz sodę Ciasto odstawiamy na 20 min aby odpoczęło Dno formy smarujemy masłem, następnie przelewamy ciasto Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, środkowy poziom) pieczemy przez 45-50 minut Przed końcem pieczenia sprawdzamy czy ciasto jest upieczone za pomocą wykałaczki, jeśli jest jeszcze surowe, wydłużamy czas pieczenia o kilka minut.