Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowny. Idealny dla miłośników pieczywa :)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 59
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1787
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 59
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1787
Składniki
50 ml ciepłej wody mieszamy z drożdżami,cukrem odstawiamy na 15 min.
Białą cebule rumienimy na maśle klarowanym.
Mąkę przesiewamy,dodajemy rozczyn drożdżowy i ok 220 ml ciepłej wody,cebulkę prażoną ,cebulkę podsmażoną, olej ,sól,zagniatamy elastyczne ciasto.
Przekładamy do formy, zostawiamy do wyrośnięcia ,przykrywamy ściereczką .ok 45 min.
Po tym czasie posypujemy nasz chlebek jeszcze prażona cebulka. Pieczemy 25-35 min w temperaturze 180 stopni