Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chałka w jajku"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10545
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 907
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4922
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 846
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10545
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 907
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4922
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 846
Składniki
<strong>Przepis przysłała Sylwia Ładyga z Brzegów koło Krakowa</strong>
Jajka roztrzep z mlekiem i szczy ptą soli. Chałkę pokrój na kromki, obtocz w masie jajecznej.
Olej rozgrzej na patelni, włóż kromki, usmaż z każdej strony na złoty kolor. Osącz z tłuszczu. Podawaj na ciepło z dżemem, miodem, masłem czekoladowym lub cukrem pudrem. W ten sam sposób możesz usmażyć czerstwy chleb, tylko jajka przypraw pieprzem i papryką.
czas przygotowania: 15 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 1,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie