Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
..pyszna przekąska wystarczy do niej tylko masełko
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 39
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 131
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 125
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 126
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 39
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 131
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 125
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 126
Składniki
..drożdże, cukier, śmietanę zalać ciepłą wodą i odstawić na kilka minut
..dodać oliwę, sól i mąkę - wyrobić ciasto, następnie odstawić w ciepłe miejsce na ok 1 godzinę
..wyjąć ciasto i podzielić na trzy części, uformować trzy dłuższe wałeczki i spleść z nich warkocz
..przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, posmarować odrobinę śmietaną i opcjonalnie posypać ziarnami sezamu
..piec 15-20 minut w temperaturze 220 stopni