Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chałka na kefirze posypana sezamem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 33
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 200
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 33
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 200
Składniki
W ciepłym mleku rozpuść drożdże i wymieszaj z cukrem. Wlej całość do miski, po czym wsyp mąkę z solą, wbij jajka i połącz z kefirem.
Zmiksuj za pomocą blendera, a następnie odstaw ciasto do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
Po około 90 minutach przełóż je na stolnicę oprószoną mąką i podziel na 3 części. Z każdej zrób wałek, zapleć je jak warkocz i rozłóż na blasze.
Tak przygotowaną chałkę posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp sezamem. Wstaw ją do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz około 35 minut.Źródło: Kurier TV