Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zdjęcie zrobione przed upieczeniem, bo niestety potem nie zdążyłam :) chałka znikła... ;)
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 470
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 470
Składniki
Wszystkie składniki razem wyrobić i odstawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, wyłożyć je na stolnicę jeszcze raz przerobić i podzielić na 3 części. Z każdej części ciasta uformować rulon, następnie na końcu połączyć wszystkie 3 rulony i zaplatać warkocz. Gotowy warkocz przełożyć na blaszkę, pomalować rozkłóconym jajkiem i odstawić do wyrośnięcia. Następnie piec w 180 stopniach ok 30-40 minut. Smacznego