Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Calzone z szynką, ogórkiem, serem i jajkami.
nóż, pokrywka do wycięcia, piekarnik
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 740
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 151
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 740
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 151
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Ciasto możemy samemu zrobić, ja użyłam kupnego ciasta na pizze. Z ciasta wycinamy pokrywką od patelni lub garnka placek o średnicy 23 cm.
Na połowie rozłożonego placka układamy pokrojone w kostkę plastry szynki.
Na ułożone kawałki szynki układamy pokrojone w plasterki kiszone ogórki.
Ułożone plasterki ogórków posypujemy startym żółtym serem. Na ser wbijamy 2 jajka i posypujemy również startym serem i drobno pokrojonym szczypiorem.
Pustą połową ciasta przykrywamy równo drugą połowę z szynką, ogórkami i jajkami, dokładnie zlepiamy widelcem. Tak zlepionego calzone lekko nacinamy w 4 miejscach i całość smarujemy rozbełtanym jajkiem lekko osolonym.
Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach Celsjusza przez 25 minut. Smacznego !!!