Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bułki z jajkiem, bekonem i pieczarkami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 744
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 161
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 88
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 744
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 161
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 88
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Bułki rozetnij i skrop oliwą. Ułóż na blasze i wstaw na 3 minuty do mocno nagrzanego piekarnika. Cebulę obierz i pokrój w plastry, podsmaż na rozgrzanej patelni. Pod koniec smażenia posyp solą pieprzem i ziołami.
Odłóż cebulę i ułóż plastry bekonu. Zrumień na chrupiąco. Na tej samej patelni usmaż jajka sadzone. Oprósz je solą i ziołami.
Zrumienione bułeczki przełóż sałatą, plastrami pomidora i bekonu. Na wierzch połóż jajko sadzone i przykryj bułką. Podawaj z frytkami i sosem musztardowym lub śmietanowym.Źródło: Na żywo