Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bułki pszenno-żytnie z czosnkowo-ziołową nutką"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1561
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 1274
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 71
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1561
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 1274
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 71
Składniki
Mąki przesiewam razem. Drożdże zalewam mlekiem, dodaję cukier i łyżkę mąki. Mieszam i odstawiam na kwadrans. Dodaję resztę mąki i sól. Dolewając masło, wyrabiam ciasto (do momentu, aż będzie odchodzić od ścianek miski). Przykrywam ściereczką i odstawiam w ciepłe miejsce, by podwoiło objętość.
Masło mieszam z ziołami, przetartym czosnkiem i solą. Ciasto dzielę na 8 części i formuję bułeczki. Każą nacinam nożem przez środek i w to miejsce nakładam po porcji masełka. Piekę 20 min w temp. 200 st.
ok. 90 min
<strong>Magdalena Imielińska z Ciśca</strong>Źródło: Tina