Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułki z mieszanymi mąkami orkiszową, owsianą i pszenną chlebową z dodatkiem zakwasu żytniego. Domowe pieczywo jest nie tylko pyszne, ale i wartościowe i przede wszystkim wiemy co jemy.
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1410
Polecam.
Odsłon: 217
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 20
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 243
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7980
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1410
Polecam.
Odsłon: 217
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 20
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 243
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7980
Składniki
Z drożdży i cukru zrobić płynny zaczyn. Połączyć pozostałe składniki i dodać zaczyn. Wyrobić elastyczne ciasto. Miskę przykryć folią lub ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na ok. godzinę. Po tym czasie ciasto podzielić na 10-12 kawałków i uformować bułki. Ponownie odstawić do wyrośnięcia na ok. 20-30 minut. Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Bułki piec ok. 20 minut góra-dół do zrumienienia. SMACZNEGO!!!