Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bułeczki ze śliwkami i kardamonem"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5029
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 892
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5029
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 892
Składniki
Mąkę na ciasto drożdżowe posiekaj z kardamonem cukrem i masłem. Mleko wymieszaj z drożdżami oraz jajkami, dodaj do mąki. Wyrób gładkie ciasto. Odstaw je w ciepłe miejsce na 40 minut. kruszonki zagnieć i wstaw do lodówki.
Z ciasta uformuj 16 placuszków. Ułóż je na blasze przykrytej pergaminem. Z proszku budyniowego oraz mleka ugotuj budyń. Śliwki umyj, wydryluj, pokrój na cząstki. Na porcjach ciasta rozłóż ciepły budyń i owoce. Posyp kruszonką. Piecz ok. 30 minut w temp. 190°C.
16 sztuk, 75 minŹródło: Naj