Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bułeczki z prażoną cebulką"
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4808
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 164
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5254
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4808
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 164
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5254
Składniki
Przepis przysłała Ewa Zychewicz z Biesiekierza
Parówki obierz z osłonek, pokrój na plasterki. Mozzarellę zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Drożdże utrzyj z cukrem. Wlej letnie mleko, 150 ml letniej wody i olej, wymieszaj. Wsyp mąkę, dodaj sól, prażoną cebulkę, parówki i mozzarellę, wymieszaj, a potem wyrób ciasto dłońmi. Oprósz mąką, przykryj ściereczką, odstaw do wyrośnięcia (ciasto powinno podwoić objętość).
Ciasto ponownie wyrób. Podziel na kawałki, uformuj bułki. Ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Piecz 25 minut w temp. 175°C.
<strong>Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,50 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie