Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bułeczki z masłem orzechowym i jagodami"
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 820
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 89
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 519
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 820
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 89
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 519
Składniki
Czas przygotowania 80 minut. Cena jednej sztuki 0,80 zł
Z połowy szklanki ciepłego mleka, drożdży, połowy cukru pudru i łyżki mąki przygotowujemy rozczyn. Przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce.
Mąkę przesiewamy z solą do miski, dodajemy rozczyn, pozostały cukier, maślankę, rozpuszczone masło i ziarenka z wanilii. Wyrabiamy gładkie ciasto. Nakrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia.
Ciasto przenosimy na stolnicę i wałkujemy na prostokąt. Smarujemy masłem orzechowym, posypujemy cukrem kokosowym i przygotowanymi jagodami. Na jagodach układamy plasterki jabłek.
Zwinięte w rulon ciasto tniemy w poprzek na paski o grubości 3 cm. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy rozmieszanym jajkiem. Bułeczki pieczemy 15-17 minut w temperaturze 200oC, do chwili, gdy nabiorą złotego koloru.
Wartość odżywcza jednej sztuki 167 kcal Białko 8,7 g/Tłuszcz 9 g/Węglowodany 55 gŹródło: Rewia