Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bułeczki z budyniem i kruszonką"
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 76
Polecam.
Odsłon: 91
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 30
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 114
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 76
Polecam.
Odsłon: 91
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 30
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 114
Składniki
Cukier oraz drożdże rozpuść w mleku. Do przesianej mąki dodaj sól, jajko, tłuszcz oraz mleko z droż- dżami. Zagnieć elastyczne ciasto. Przełóż je do miski, przykryj i odstaw do wyrośnięcia na około 60 min.
300 ml mleka zagotuj z cukrami i masłem. Do pozostałego mleka dodaj obie mąki oraz żółtka, wymieszaj. Wlej do wrzącego mleka. Mieszając, gotuj, aż masa zgęstnieje. Wystudź. Wszystkie kruszonki połącz ze sobą, rozcierając je między palcami.
Wyrośnięte ciasto rozwałkuj i wytnij z niego ok. 20 kółek (powinny być większe niż średnica foremki). Wyłóż nimi dno oraz boki foremek. Wnętrze wypełnij budyniem i posyp kruszonką. Przykryj ściereczką i odstaw na ok. 30 minut. Piecz 20-30 minut w temperaturze 180°C.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Sztuka: 270 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie