Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Angielskie bułeczki. Najlepiej smakują na ciepło - prosto z pieca. Łatwe i szybkie w przygotowaniu.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 44
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5354
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 412
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 83
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 44
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5354
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 412
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 83
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem i solą. Dodać masło i rozdrobnić palcami. Zmiksować jedno całe jajko, jedno żółtko i jogurt, dodać do mąki i wymieszać. Zagnieść ciasto, dosypując trochę mąki, aby uzyskać odpowiednią konsystencję. Rozwałkować na grubość ok. 1,5cm, wycinać krążki o średnicy ok. 4-5cm. Ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem i posmarować po wierzchu białkiem. Piec ok. 20 min w temperaturze 200st.