Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na śniadanie lub kolację smaczne, lekkie puszyste bułeczki! Polecam!
Polecam.
Odsłon: 298
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 96
Polecam.
Odsłon: 298
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 96
Składniki
Mleko podgrzać i dodać masło, by się w nim rozpuściło. Drożdże połączyć z mlekiem. Następnie dodać kilka łyżek mąki i tyle mleka, by zaczyn był odpowiednio gęsty. Pozostawić na kilka minut, potem dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości,.
Następnie podzielić nas równe części ( u mnie 9 szt). Uformować bułeczki, ponacinać i pozostawić do napuszenia. Potem posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem. Piec w temp.180 stopni przez ok. 25 min. Smacznego!