Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam fantastyczne bułeczki jogurtowo-ziołowe z mozzarellą, zaskoczy Was ten smak i proste wykonanie. Idealnie smakują na zimno i na gorąco. Polecam serdecznie :-) Życzę smacznego i zapraszam na film z przepisem :-) https://youtu.be/QuGYhGsQ0Dk
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27452
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1176
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27452
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1176
Składniki
Przygotujcie sobie większą miskę, do niej wrzucamy drożdże, cukier, wlewamy jogurt, mleko, czosnek, oregano, wszystko dokładnie mieszamy aby drożdże się rozpuściły, następnie wsypujemy mąkę, olej, odrobinę soli i wstępnie wyrabiamy ciasto mieszając łyżką. Ciasto wstępnie mamy wyrobione, odstawiamy je teraz w temperaturze pokojowej do wyrośnięcia na 2-3 godziny. Ciasto ma być w miarę luźne dzięki temu bułeczki będą bardzo miękkie i delikatne. Po wyrośnięciu ciasto wykładamy na blat i jeszcze podsypując mąką wyrabiamy przez kilka minut, następnie porcjujemy, w środek wkładamy mozzarellę, formujemy bułeczki i układamy na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Uformowane bułeczki odstawiamy do wyrośnięcia w temperaturze pokojowej na 1 godzinę. Po tym czasie delikatnie nacinamy każdą sztukę z góry i spryskujemy zimną wodą wszystkie bułeczki, to zapewni im jeszcze bardziej chrupiącą skórkę. Następnie wkładamy blachę z bułeczkami do nagrzanego piekarnika na 250 stopni góra, dół bez termoobiegu i pieczemy aż ładnie się zarumienią. Na sam koniec po wyjęciu z piekarnika, bułeczki smarujemy roztopionym masłem i posypujemy szczypiorem. Gotowe !!! Zapraszam serdecznie na film z przepisem :-)