Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To prosty i sprawdzony przepis. Bułeczki są pyszną alternatywą dla pizzy. Z plasterkiem dobrej wędliny zniknął od razu ze stołu. Polecam.
miska, forma do pieczenia
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 300
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 1305
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 835
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 96
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 81
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 300
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 1305
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 835
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 96
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 81
Składniki
Do głębokiej miski przesiewamy mąkę, w jej zagłębienie rozkruszamy drożdże, zasypujemy cukrem i zalewamy ciepłą wodą. Gdy drożdże się rozpuszczą dodajemy sól, oliwę, zioła i oliwki pokrojone w plasterki. Ciasto wyrabiamy, odstawiamy do wyrośnięcia. Po ok 1,5 godziny z ciasta formujemy niewielkie bułeczki. Po ok 20 minutach wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180C i pieczemy ok 20 minut.