Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po wyrobieniu ciasto od razu dajemy do piekarnika.Jest szybki do zrobienia,zdrowy i przepyszny!
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 269
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 42
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 269
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 42
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Składniki
Drozdze rozprowadzamy w wodzie.Do maki dodajemy só,polowa ziaren i mieszamy .Nastepnie wlewamy rozczyn dobrze razem miksujemy i na koniec wlewamy sok z cytryny lub ocet.Keksówke smarujemy maslem i opruszymy ziarenkami.
Ciasto dajemy do formy ,sypiemy reszta ziaren.Ziarenka za pomoca lyzki i cieplej wody "wciskamy" do ciasta i gladzimy,zeby nam podczas pieczenia lub krojenia nie spadaly.Nastepnie wlaczamy piekarnik 200 stopni góra/dól i pieczemy przez ok.50 min. Po upieczeniu wyjmujemy z formy i studzimy na kratce. SMACZNEGO!!!