Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Błyskawiczne rogaliki"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 158
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 314
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 19
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 158
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 314
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 19
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Składniki
Ciasto francuskie (na rogaliki kup opakowanie grubszego ciasta w kształcie koła) rozwiń. Jeśli używasz ciasta mrożonego, musisz je wcześniej rozmrozić. Najlepiej zrobić to, pozostawiając ciasto na dwanaście godzin na półce w lodówce.
Okrągły placek ułóż na desce do krojenia. Przekrój go na pół, a potem z każdej połówki wytnij po trzy identyczne trójkąty.
Wymieszaj w miseczce łyżeczkę cynamonu z 2-3 łyżkami cukru pudru. Posyp aromatyczną mieszanką każdy trójkącik.
Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem. Piekarnik rozgrzej do temperatury 200 stopni. Zwijaj trójkąciki, zaczynając od rogów trójkącików. Z powstałych ruloników formuj rogale. Ułóż je na blasze. Piecz na złoty kolor około 15 minut.
Przygotuj dowolne owoce sezonowe (truskawki, jagody, maliny, wiśnie). Gorące rogaliki posypuj cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym. Podaj z owocami. Ozdób ziołami.Źródło: Świat kobiety