Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, mięciutkie bitki, uduszone z cebulą i papryczkami. Tak przygotowane bitki możemy podawać na różne sposoby, z ziemniakami, kaszami, kluskami czy makaronem. Ja dziś proponuję z chlebem.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Przyprawy: Wszystkie przyprawy mieszamy. sól pieprz ziołowy pieprz czarny papryka słodka czosnek granulowany majeranek
Plastry mięsa rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Z obu stron posypujemy przyprawami, przyprawy wcieramy w mięso. Przyprawione plastry mięsa układamy w misce i wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Na rozgrzaną patelnię z tłuszczem układamy plastry mięsa i smażymy z obu stron na rumiany kolor.
W między czasie kroimy cebule w plastry.
Papryczki czyścimy z gniazd nasiennych, myjemy i kroimy w paski 1 cm.
Pokrojone papryczki mieszamy z pokrojonymi cebulami, lekko solimy. Gdy plastry mięsa są obsmażone z obu stron na rumiany kolor, wsypujemy na wierzch mięsa pomieszane papryczki z cebulą.
Przykrywamy pokrywką patelnię i dusimy na wolnym ogniu do miękkości mięsa.
Uduszone bitki z cebulą i papryczkami.
Uduszone bitki z cebulą i papryczkami możemy podać z ziemniakami czy kaszą, ale ja proponuję podać z chlebem, najlepiej z domowego wypieku. Smacznego !!!