Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Barszcz czerwony z domowym chlebem"
Co zrobić, gdy podczas samotnego wieczoru przyjdzie ci ochota na włoski przys...
Odsłon: 696
Szparagi to jedne z popularniejszych, a jednocześnie smacznych warzyw sezonow...
Odsłon: 617
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10120
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20569
Co zrobić, gdy podczas samotnego wieczoru przyjdzie ci ochota na włoski przys...
Odsłon: 696
Szparagi to jedne z popularniejszych, a jednocześnie smacznych warzyw sezonow...
Odsłon: 617
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10120
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20569
Składniki
W misce wymieszaj drożdże, cukier, dwie łyżki mąki żytniej i szklankę wody. Odstaw, aby powstał zaczyn. Obie mąki połącz z solą i kminkiem. Wlej wodę, dodaj zaczyn i zagnieć ciasto. Odłóż w ciepłe miejsce.
Formę wyłóż papierem do pieczenia, włóż do niej ciasto i ponakłuwaj widelcem. Odstaw na 20 minut. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 °C przez około 60 minut.
Mięso dokładnie oczyść, przełóż do garnka i zalej zimną wodą. Wrzuć przyprawy oraz obraną i pokrojoną na ćwiartki cebulę. Wsyp łyżkę soli i wszystko razem doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj, aż mięso będzie miękkie. Następnie wyjmij je i odstaw do schłodzenia. Nie wylewaj wywaru.
Do garnka z wywarem wrzuć kawałki pomidorów, pokrojone w słupki i podsmażone warzywa, poszatkowaną kapustę, przecier, cały boczek oraz pokrojone mięso. Całość gotuj, aż mięso będzie miękkie. Dopraw do smaku solą i octem. Gotową zupę rozlej do talerzy, dodaj kwaśną śmietanę i posyp pietruszką. Podawaj z upieczonym chlebem.Źródło: Na żywo